22.04.2014 г., 17:48 ч.

Приятелство 

  Поезия
345 0 2

ПРИЯТЕЛСТВО

 

Камарад, приятелю обични мой, Амиго,

приятелството е камък  безценен, най-скъп,

не го ли опазиш, после върви намери го

по своя си трънлив, незнаен и кратък път.

 

То не иска ни вода, нито гозби, нито хляб,

 но то е най-капризният дар на душата.

Който го няма е нещастен и беден, и сляп,

а който го има жъне жътва богата.

 

То не иска нита пари, коли, нито имот.

Чужди му са и всички блага на земята.

То може да бъде слънцето във твоя живот -

без него сам ще се луташ ти в тъмнината.

 

То не признава нито богатство, нито слава,

то самото е такова богатство безценно,

кой може да го цени дарове получава,

той от себе си трябва да дава безмерно.

 

Затова, приятелю безценни мой, Амиго,

нашето приятелство дълготрайно, нека

да направим всичко - аз и ти, но запази го,

със нас все да бъде от нине до века.

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • И кай може да го цени дарове получава,
    той от себе си трябва да дава безмерно.
    То може да бъде Слънцето в твоя живот"
    Щастлива съм , че това Слънце ме огря и мен.Нека да те имам.
    Благодаря.
  • "...със нас все да бъде от нине до века."

    АМИН!!!

    Поздрави, Анка!
Предложения
: ??:??