19.09.2007 г., 11:35 ч.

Приятелю неверен 

  Поезия
739 0 13

Не бях ужилена от скорпион,
а от теб, приятелю неверен,
като ездач на непокорен кон,
не бе какъв да е, а черен.


В плътта кърви отровно жило,
така дори не беше ме боляло,
доверието тихо бе се свило -
погребах го - не беше оцеляло.


И сложих името ти на убиец
там, до камъка в пръстта,
ще минат дни или пък месец,
ще започне да тежи на съвестта.
 

За минута днес ще помълча,
аз имам време, часове пред мен,
за последно тук ще потъжа,
не бързам - утре пак е ден...

© Елица Стоянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??