3.08.2007 г., 11:47 ч.

Призма 43 (Призма 43) 

  Поезия
776 0 2

Призма 43

Върл противник на синтетика;
На заместители и чужди тела;
Със старомодна Етика,
из Новия свят (неуверен) вървя.

Всичко ново - по-силно ме дразни;
Все по-трудно мнения слушам;
Реагирам остро на хорски съблазни;
Толерантен съм! Колкото сушата.

Ту - децата ми грешната музика слушат;
Ту - цигари! - и не само - пушат;
Как си , тате? - ми казват в очите,
но зад мен си играят игрите.

На Луд се правя - чак дремя.
После - искри и огньове!
Пошло ми е Новото време -
със ни мъжки, ни - женски змейове.
*
Ритам срещу всяка промяна -
мобифони, Азис(!) и Каризма,
но подозирам, че за подмяна,
май е моята помътняла призма...

9 Февруари 2004, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??