22.08.2007 г., 11:47 ч.

Признание 

  Поезия
739 0 2
 

Признание

...................



Ти питаш ме:

"Дали е сам и този, несподелено щом обича?

Дали сърцето му не спира да отрича

безутешната, мъглива самота?"



Разбирам те,

Ти искаш нежен порив, искрица, пламъче дори,

а жаждата не спира да гори

и те убива, сломявайки сърцето.



А колко пъти сме говорили със теб,

че споменът остава,

че силното желание не се забравя,

но само неговата сянка има корен блед.



Приятелко,

и само въздуха да ни остане на света,

едното чувство в нашите сърца  любов ще е -

жестока, сладка и нестихваща.

Но само тя, но само тя...



                                                   

                                            Николета Ангелова

© Николета Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубаво написано.ДАно да стигне до сърцето на тази за която е написано.И дано и даде сили да продължи напред, да търси онези очи в които погледа не гасне!
  • Но само тя , но само тя. - Но това съвсем не е малко. Хубав стих,Николета, хубав.
Предложения
: ??:??