4.07.2012 г., 14:13 ч.

Признание 

  Поезия » Любовна
888 0 17

 

Луната се изгърби като мост,

по който искам в твоя сън да вляза,

въртя се по неземната  си ос

и  драскам с нея стихове по плажа.

 

И паля  със кибрита от  мечти

хартиените наши земетръси,

а пламъкът  в добрите ти  очи

живота ми на мигове разкъсва...

 

Усмихваш се, но зная, че тъга

в душата ти разпътва ветровете,

обичаме се във мъглявина,

а с длани можем да роим комети...

 

Не ме вини, аз искам да съм с теб,

но ти си нежен дъх на красотата -

живея във парченце мъжки лед

на устните ти -  жарко, знойно лято...

© Михаил Цветански Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??