16.12.2022 г., 11:26 ч.

Проблем 

  Поезия » Хумористична
151 0 0

Голям си е проблемът газов,

но аз си имам друг кахърп –

наследник съм на Ботев, Вазов,

комшии казват – и добър.

 

Как да се меря с тез кумири

щом книги никой не чете

и гледа как да ги отсвири

дори най-малкото дете?

 

Те са в моят регион –

и Калофер, па и Сопот,

но, дали съм шампион

или правя тропот?

 

Двамата света превзеха,

той им падна във краката,

дали е за мен утеха

че ме хвалят по селата?

 

Дилемата ми е голяма,

но, все пак, си е моя грижа.

А те титани са, спор няма!

Я по-добре да се изнижа!

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??