17.03.2013 г., 10:07 ч.

Пробуждане 

  Поезия » Философска
675 0 0

Е, какво, че времето се мръщи,

какво, че куцам... здравето линее...

Когато пак пролет идва нежна

и птича песен ехото люлее...

 

Не унивай мрачно, душо моя,

като рожба Божия си ценна ти!

Не всичко тук е слава и пари...

Истина в живота - идват други дни!

 

Знам, ще дойде друго време... мярка

и духовният цъфтеж да заблести!

И Бог душите ще отмери точно,

не на ярост, гордост... с други чистоти...

 

Дали в живота кратък, земен

ти дарявал си спокойствие... любов?!?

Или винаги на себе си угаждал,

прегазвал душички в живота суров... 

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??