14.12.2018 г., 13:26 ч.

Прочети ме 

  Поезия
546 4 1

Страниците ронят се в ръцете ти,

но разлисти ме.

И пожълтели са кориците,

но прочети ме.

 

Прахът от мене избърши

и започни ме.

Плачи, крещи и викай,

намрази ме.

 

Когато те уплаша

затвори ме.

И плаха след минута

продължи ме.

 

Не спи по цели нощи,

но чети ме.

Пасажите повтаряй,

разбери ме.

 

Убивай ме на всеки ред

и съживи ме.

Не ме затваряй никога,

а допиши ме.

© Ивайло Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Как да не те прочете човек!
Предложения
: ??:??