2.08.2011 г., 21:35 ч.

Продължение 

  Поезия
748 0 1

Денят ми пак започна със сълза

и с мисъл нещо да се случи.

Слънчев лъч в прозореца ми запълзя

и призова от скуката да се отуча.

 

Помаха кестенът отсреща - натежал от плод -

и в него зазвънтяха птичи песни.

Закрачи делникът - частица нов живот -

по пътя си неравен и нелесен.

 

От плещите си смъкнах старата тъга,

помамена от светлината. Боса и пречистена,

душата ми в мелодия от рими зазвуча.

На живота в книгата прибавям нови листи.

© Павлина Райкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??