9.01.2007 г., 10:01 ч.

Прогони поете, белите призраци 

  Поезия
513 0 4

 

На Найден

 

Прогони поете,
белите призраци
от вледенените си нощи,
защото звездите ги заредих с отрова,
а всяка абстракция,
откъсната от ада на живота,
се превръща в измислица
за заблуда на наивните читатели,
които те поощряват
да си играеш с думите,
дори и в залеза на дните ти.
Вземи желания от самотната бреза,
превърни се в пролет,
за да решим заедно
как да размразим либийската зима,
но няма да се криеш
в нечий нежен дъх,
а ще подгоним демоните,
за да освободим сънародниците ни
от прегръдката на призраците!

© Валери Рибаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??