Събуждам се и гледам -
навън е паднал сняг!
И вместо Първа Пролет
дошла е зима... пак!
Ще липсват този месец
щъркели в гнездата,
ще липсват и лалета
и копнежи по лицата!
Прогнозата е зимна -
по нашта бедна карта!
Пак много студ ще има,
но това е Баба Марта!
Да! - Такива са жените -
по гръб те трудно падат!
Макар и те горките...
от зимата да страдат!
Те чакат също пролет,
но не от календари!
Те искат с топъл полет
Купидон да ги удари!
Тогава те се пускат
из небесните... полета,
и щъркели препускат
над оранжеви... лалета!
© Yuri Yovev Всички права запазени