8.08.2006 г., 11:02 ч.

Пролет 

  Поезия
700 0 2

 

     ПРОЛЕТ

 

Хей, хора, вижте - дърветата цъфнали,

всичко навън се засмяло така,

сякаш тоз цвят само чакала пъстрата

хубава пролет да дойде сега!

 

Хора, излезте и вижте игликата,

нежно надолу навела глава -

сякаш мома пред ерген, който пита я

где толкоз хубост събрала е тя!

 
                                              

Ами и храстите, хора, видяхте ли -

свежо зелени листа ги красят,

клони поклащат - с ръце сякаш махат ни:
         
“Идвайте, вижте - цветята цъфтят!”

 

 

Идвайте бързо, докато в тревата, там,

още белее се ясна роса,

приказно чиста и светла се струва вам,

като очите на фея една.

 

Хора, вземете със шепи от нея вий

нежният утринен пролетен сок,

всеки от вас глътка рай да изпий

и да се чувства велик като бог!

 

 

Хей, хора, вижте - дърветата цъфнали -

няма по-хубаво нещо от туй,

весел кавал сред полята изпръхнали

и птичи хор сред гора да се чуй!

© Станимир Власакиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Цялото ми харесва, само тези думички:вий-изпий- те се употребяваха по времето на Вазов.В съвременността ми се струва,че не са на място.
  • Чудесен замисъл,темата е ясна,но оправи,моля те,ритъма.
    Би се получило нещо прекрасно!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??