8.06.2019 г., 16:09 ч.

Пролет 

  Поезия » Философска
411 0 0

Очаквана и носеща надежда

Борба за светлината се повежда

На всички живи същества

За златните лъчи на пролетта.

 

Под жарките лъчи на любовта

Покриват клоните с омайна красота. 

Подават крехки връхчета листата

Избавяйки дърветата от голотата.

 

Промени се и природната нагласа

Отприщиха се и на птиците гласа

А всички бръмбари и пеперуди

Се разхвърчаха като луди.

 

 

И вече всеки е готов

За новото си амплоа

Отново е дарен живот

Наденат е житейския хомот.

 

 

Започва вечната борба

За въздух и за свобода.

© Hristo Hristov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??