Пролетта в гората тича,
пеят ручеите с птички!
Ежко хвърли ръкавички
и три счупени иглички.
Сложих в шарена торбичка
ябълка, вода, абичка.
Слънчо радостно наднича
и подава ми ръчичка.
Плеснах!… Изхвърчаха всички
черно-бели лястовички,
а над цъфнали тревички
зажужаха сто пчелички!
:) за най-малките