7.12.2012 г., 19:22 ч.

Пролет под снега 

  Поезия » Пейзажна
333 0 1

Снега със нокти ще разчопля

да търся пролетта под него.

Едно кокиче да ми стопля

студеното на мойто его.

 

Една тревица да докосна,

поникнала под топла дреха.

И при година високосна

да търся своята утеха.

 

Една затрупана подкова

да блесне цялата в дланта ми.

И с пролетната сила нова

да се пречисти и кръвта ми.

 

И щастието да е с мене

във идващите дни зелени.

Не искам то да ме променя

между звезди - за мен свалени!

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??