14.03.2023 г., 19:18 ч.

Пролетен копнеж 

  Поезия » Пейзажна
453 0 0

Пролетта дойде на пръсти

и погали с полъх нов.
Тя душите ни разлисти
и пося в тях благослов.

 

Слънцето разпери длани
над природния пейзаж
и затвори зимни рани -
ведър пъстроцветен страж.

 

Пролетта в сърцата трепна
за прераждане копнеж.
Вятър тихичко прошепна
и понесе въздух свеж.

 

Поклони се сивотата 
на разстлания килим.
Извиси се красотата
и обзе простора син.

 

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??