16.05.2006 г., 11:43 ч.

Пролетна жена 

  Поезия
1162 1 2

Красива,  бясна и опасна.
Това е тя - жена прекрасна.


Дарява обич на света,
без да иска нищо в замяна.


Рода човешки възхвалява
и деца му тя дарява.


Жена родена пролетта,
време на красивите цветя.


Жена обгряна със светлина -
човек на силните неща.


Жена пред дявола застава,
стига тя да бъде права.


Позициите си тя отстоява,
на пук на всички,
побеждава.


Зад красотата и дива,
печал невиждана,
се скрива.

Но жена е тя,
и трябва да оцелява,
за да има любов по света.

© Деница Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??