Жужене на работливи пчелички
аз днес чувах и виждах там,
край бялото, нежно кокиче,
което флиртуваше закачливо с тях.
Малката червена калинка
и тя на припек излязла.
Те са цяла дружинка,
наредени като на парад.
А жълта красива пеперуда,
прелитна наблизо до мен
и врабчо се опитва да пее,
излязъл на слънчице и той.
Но ето, наблизо съзирам
мама лисана със своето дете.
Озърна се тихо на пръсти
и бързо се скри в храстите.
От зимен сън се буди земята.
Тревичка нежно главица подава,
иглики разноцветни се усмихват
и зюмбюлче и лалета се показват..
© Елена Всички права запазени