9.03.2012 г., 15:54 ч.

Пролетна "примка" 

  Поезия » Пейзажна
371 0 2
 
Топла примка - шал намята,
конче мое, врани ми Април.
Пръхне, чака днес земята
дъждец, свежи снегове стопил.
 
В чар и грижа меко дудне,
конче мое, врани ми Април,
вятър в нови листи чудни,
вятър клонки пролетни извил.
 
А капчуци звънко, ясно,
конче мое, врани ми Април,
се бунтуват дълго, бясно
и ме питат тука ли си бил?
 
Конче мое, през полята
ти кръстосвай с буйна грива.
Нека тоз грижовен вятър
в миг тревогите отмива.

 

 

На коня Април и неговия собственик, които спасиха села и махали в Рила.

 

© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??