11.03.2012 г., 13:12 ч.

" Пролетни мисли " 

  Поезия » Хумористична
626 0 1

 

 

 

Ако туй е китна пролет,

здраве му кажи...

По небето облаци се гонят

и по цял ден си вали.

 

А пък разни синоптички

с ангелски лица,

с гласове на пойни птички

обещават чудеса.

 

Времето ще се оправило...

Но кога - иди, познай.

А по някакво си правило -

през септември ще е май.

 

Стига вече са ни лъгали,

а пък ние да мълчим.

Вече време е без скрупули

лято да си уредим.

 

И да знаят синоптиците -

много май им се събра,

бъркат ли така прогнозите,

тежка чака ги съдба...

 

 

 

 

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??