1.04.2020 г., 13:08 ч.

Пролетно 

  Поезия » Философска
541 0 0

Сякаш във мен пролетта се събужда!

Дали съм на някого нужна!!!

Дали съм потребна!?

А как искам да съм вълшебна…

 

Сякаш във мен звездица блещука.

Стресна ме вън прозаичен капчука…

А аз искам да съм на някого нужна,

да бъда потребна, дори невълшебна…

 

Да получавам, без да давам.

Да обещавам, да обещавам.

Да се вричам…

Дори не знам дали те обичам…

 

А във мен пролетта се надига!

И да искам, не мога да кажа “Стига!”

И нещо във мен така се променя.

И става вълшебно и става потребно.

И знам, че така съм ти нужна.

 

И вярвам, че съм ти потребна!

…………………………………

А как искам да съм вълшебна!

 

19.02.2010 г., 21.45 часа, Свищов

© Ирена Емилова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??