29.04.2013 г., 7:14 ч.

Пролетно събуждане 

  Поезия » Пейзажна
444 0 6

От нейде кукувица с глас

дола от сън събужда.

А после птичките в захлас

подемат спор без нужда.

 

И скоро целият Балкан

от птичата сюита

бе станал Мелпоменов храм

в надпяването скрито.

 

Зората тук в тържествен химн

извеждат те от мрака.

Природата, без капка грим,

красива, ни очаква.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??