1.06.2009 г., 7:19 ч.

Пролетта ли? 

  Поезия » Друга
407 0 3

Пролетта
се подхлъзна пред мен -
застаряваща руса жена
със очи на разтапящ се сняг,
подстригана късо;

зачервена от студ,
с разкопчано червено
палто,
сам-сама
между преспите мръсни.

Бе излязла по кривия плочник
с лопата за сняг
и си духаше на ръцете
в ръкавици без пръсти.

Едро куче
отърка снага във полите й
и по мене полая
навъсъсено.

Пролетта
му се скара и почна да рие с ръце;
с голи пръсти
разрови кокичетата
чевръсто.

И в прозорците
духаше,
търкаше,
духаше...
Страшно бабе!
Ето как се оправи
със мръсното!

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??