15.05.2009 г., 9:05 ч.

Пророк 

  Поезия » Хумористична
426 0 0

       Пророк:

 

Библейски герой,

имащ представа,

какво казва ТОЙ

и го предава

на простите хора,

таящи надежда,

че оня отгоре

е вечно отсреща.

Ако днес така рече,

веднага ще се поправи,

щото ще си навлече

риза с вързани ръкави.

 

Във графата и от ранга,

феномен без аналог,

бих посочил само Ванга -

тя бе истински пророк.

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??