Пророк:
Библейски герой,
имащ представа,
какво казва ТОЙ
и го предава
на простите хора,
таящи надежда,
че оня отгоре
е вечно отсреща.
Ако днес така рече,
веднага ще се поправи,
щото ще си навлече
риза с вързани ръкави.
Във графата и от ранга,
феномен без аналог,
бих посочил само Ванга -
тя бе истински пророк.
© Марин Цанков All rights reserved.