25.11.2012 г., 22:39 ч.

Просешка магия 

  Поезия » Философска
436 0 0

Когато просякът в студа ти се усмихне,

осъзнаваш колко си богат за миг,

щом бездомният със нищото щастлив е,

ти и сит и подслонен си принц честит.

 

Забравил на живота простотата,

впуснал се в гонитба за пари, престиж,

потънал на проблемите във сивотата,

едно безмълвно чудо те пренесе в свят по-висш.

 

Богатството не е в това да имаш всичко,

във властта, в обноските не е!... А е в това

да знаеш, че без тях не губиш нищо,

от магията любов, от себе си, от синьото небе.

© Антония Спирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??