31.08.2006 г., 13:22 ч.

Прощално 

  Поезия
511 0 6
И в две очи - една душа проплака.
И две ръце - потърсиха те в мрака.
Ала душата ти - потънала бе в смут,
Усмивката - премръзнала от студ
а устните ти шепнеха: "Прости ми".
Една сълза.
Сълза за теб, любими...
За теб, над който досега се смях,
но, който (колко късно осъзнах),
аз истински в душата си обичам...
За теб - искрата в моя свят тъмничен.
За тебе - който силно нараних...
Сега ме гледаш с онзи поглед тих
и казваш, че безумно я обичаш,
че тя е нежно, хубаво момиче
и не прилича с нищичко на мен...
че ти от нея си изцяло обсебен...
Мълча... И все пак смело се усмихвам.
Очите ми блестят, тъй сякаш че ще прихна
..Ала душата ми притихнала мълчи
и в сърцето ми - кърви, кърви, кърви...

© Магдалена Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??