11.10.2017 г., 13:19 ч.  

Прощално 

  Поезия
394 0 3

Сбогом! Скоро аз ще си отида,

смел да бъда обещавам.

И за това, че слънцето обикнах,

все още аз не съжалявам.

 

Сам цял живот се лутах

по пътя между мрак и светлина.

Нощем свикнах да будувам,

обливан с ведрината на дъжда.

 

Зная, ти постъпи справедливо

към човек с име „Никой“.

Времето под пръст зарива

последен на сърцето вик.

 

Само двама с тебе знаем

смисъла на думите по-горе. 

В живота, взет назаем,

безмислено е да градим стобори.  

 

За удавен в мрака на очи

светлината се превръща в излишна,

а споменът за слънчев смях

единствено заставя те да пишеш.

 

Нищо повече не бих добавил,

насаме пред бял бизон изправен.

Като мен такива хората забравят

не винаги защото са забавни...

 

 

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??