11.08.2009 г., 11:09 ч.

Прощавам ви 

  Поезия
752 0 8

 




ПРОЩАВАМ ВИ

 

В живота си срещах

и силни, и слаби мъже.

Силните ми даваха

и небе, и криле.

След тях -

достигах  техните висини.

На слабите

давах  от свойте криле.

След тях -

ми оставаха синини.

Дълго оплаквах

на силните синевата.

Бързо забравях

на слабите пустотата.

 

Обичах и силни,

и слаби мъже.

И винаги  им прощавах.

На едните – суровата сила,

на другите – тъжната слабост.

Пареха ми очите

от песъчинки обида,

глождеха ми сърцето

късчета  щастие.

И силни, и слаби мъже -

как съм ви нужна!

И ви прощавам, че  сте такива,

защото съм вашата слабост и сила!

 

 

 

© Илиана Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??