ПРОЩАВАМ ВИ
В живота си срещах
и силни, и слаби мъже.
Силните ми даваха
и небе, и криле.
След тях -
достигах техните висини.
На слабите
давах от свойте криле.
След тях -
ми оставаха синини.
Дълго оплаквах
на силните синевата.
Бързо забравях
на слабите пустотата.
Обичах и силни,
и слаби мъже.
И винаги им прощавах.
На едните – суровата сила,
на другите – тъжната слабост.
Пареха ми очите
от песъчинки обида,
глождеха ми сърцето
късчета щастие.
И силни, и слаби мъже -
как съм ви нужна!
И ви прощавам, че сте такива,
защото съм вашата слабост и сила!
© Илиана Петрова All rights reserved.