26.01.2008 г., 9:21 ч.

Просто човек 

  Поезия » Философска
642 0 18

Какво ли е да си брутален,

отрова с чашата изпил,

звезда сред шоу актуално,

стените със земята изравнил?!

 

Какво ли е да си коварен,

делата с думи разменил,

да псуваш гадно във Каварна

звезди от стария винил?!

 

Какво ли е да си печален,

да се присламчваш към греха,

да чакаш Съдника сакрален,

оплетен във конците на страха?!

 

Какво ли е да си забавен,

гримаси да подменяш с тик,

горчилките с усмивките сподавени

да смесваш като алхимик?!

 

Какво ли е да си венчален,

да виеш диво като вълк,

да бъдеш сам, каприз нахален,

но верен на човешки дълг?!

 

Какво е да си сексуален,

да галиш ненаситна плът,

да търсиш в секса виртуален

издайнически собствен кът?! 

 

Какво ли е да си морален,

да браниш принципите пръв,

по своему да си идеален,

дарявайки от свойта кръв?!

 

Какво ли е да си гениален,

да действаш с вързани ръце,

дори в науката банална

да вложиш своето сърце?!

 

© Димитър Станчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??