18.02.2016 г., 21:56 ч.  

Просто си тръгни 

  Поезия » Любовна
712 0 0

Зная - след всяко падане,

ставай!

Паднах веднъж -

заболя ме.

Паднах втори път -

изгорих се, дори

изкрещях.

Паднах трети път

и с усмивка станах.

Само че чувствах

някъде в мен празнота.

Няма да казвам,

че те обичам -

ще бъде моята тайна,

ще бъда по-предпазлива -

от болка от обич

дори да умирам

На кого да вярвам сега?

Не всяка усмивка е истинска

и не всеки поглед е чист.

Не гледай в очите,

а зад тия очи.

Прозирай в душите,

но в тях не рови.

Не търси истински мъж -

сама го създай.

Не го стривай в краката си.

Падай,но да не заболи.

Когато ти  загорчи,

избърши си сълзите

и наново тръгни.

Бъди властна.Мълчи.

Говори само с поглед.

Бъди горда, бъди...

и след всяко падане ставай!

Никога не си признавай

колко обичаш.

Не се доверявай.

Не плачи...,

а просто си тръгни

без да падаш отново.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??