10.12.2009 г., 21:15 ч.

Просто така, без причина 

  Поезия » Друга
719 0 5

Просто така, без причина, нощта си отмина, отмина денят и отмина нощта.

Просто така, без причина, свит наполовина, аз плаках, плачът ми роди си сълза.

Просто така, без причина, стана зима и пролет и лято и есен.

Просто така, без причина, дори и без рима, написах най-красивата песен.

Просто така, без причина, крещях тихо, тихо крещях и ми мина.

Просто така, без причина, напряко аз минах, за да е пътят ми лесен.

Просто така, без причина, грешах и опитвах отново горчивите грешки.

Просто така, без причина, се смеех дори и на глупави смешки.

Просто така, без причина, говорех си сам, когато бях с други - мълчах,

Просто така, без причина, се преструвах на ням и падах на шах.

Просто така, без причина, реших да рисувам с черна боя.

Просто така, без причина, избрах да го правя върху черна стена.

Просто така, без причина, строях си крила от пера и мед.

Просто така, без причина, никой не мислеше, че съм в ред.

Просто така, без причина, играя си с кукли или те със мен,

Просто така, без причина, усмихвам им се, а всъщност съм в плен.

Просто така, без причина, се кръстя, подобно на тези до мен.

Просто така, без причина, на ръст съм си доста добре.

Просто така, без причина, ще свърша да пиша рими.

Просто така, без причина, ще пуша, от цигарите ми любими.

© Нечарм Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • и аз чета с удоволсвие.........
  • Незабравимо и съвършенно!!!
    Само три творения прочетох и ми е интересен силно стилът ти...
    Ще чета с удоволствие 25 -те ти творби...
  • Аааа! Това нещо изглежда плашещо, като картина на Анди Уърхол. Не зная защо се сетих за него, като видях тия наредени една под друга еднакви букви...
  • повторенията наистина натоварват, дори и визуално. другата част от стиха е хубава, началните редове най-вече.
    поздрави.
  • прочетох без повторенията. по-добре е.
Предложения
: ??:??