30.08.2005 г., 15:39 ч.

Простотии 

  Поезия
1219 0 6

           ПРОСТОТИИ
Защо, човеко, истини безспорни
оставяш да се лутат безпризорни!
Защо хитреца с поглед пред носа си,
успява да натрапи мисълта си!

От где той взима сила импулсивна,
и я налага с ярост деструктивна!
Криви с охота истината свята,
създава безпорядък във нещата!

Със вирнат нос, оре във небесата,
с презрителност обидна се замята,
надуто и всезнаещо се тросва,
ех, как направо...боя си изпросва!

И мисли си, че все е безпогрешен!
Ако го хванеш, значи ти си грешен!
Ако го хванеш, грешка е случайна,
а критиката твоя ...тя е крайна!

Приплясква с пръски, с крясъци в реката,
а ти напрягай мишци над веслата,
че лодката пак трябва да се движи!
Е, има кой каймака да оближе!

Кой казва, че това що не убива,
ни прави силни! В тази крива нива,
дорде човека си оре земята…
нахранва се до пръсване свинята!

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??