17.11.2019 г., 8:24 ч.

Странно 

  Поезия
774 1 0

Всеки тегли си съдбата,
що дошла е до главата,
във живота на парите,
са затворени душите.

 

И не иска и не проси,
милост хорска да получи,
нито голи нито боси,
във сърцето ще улучи.

 

Зад бронирана жилетка,
от паричкови мечти,
то затворено е в клетка,
и не можеш го смути.

 

Уж наричало култура,
демокрация било,
а откриваш "Култ" и "Ура",
към парите с потекло.

© Рот Кив Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??