5.03.2019 г., 11:19 ч.

Протегнатата ръка 

  Поезия
427 0 1

Хей, животе, чакай, чакай! Де така?
Имам още да разказвам не една мечта! 
Имам още утрини не съмнали!
Имам топли вечери не тръгнали! 
Хей, животе, чакай! Де така? 
Тук започва днес най-интересната игра, 
в ритъм на сърцата разиграни, 
в любов души се сплитат! 
Хей, животе, чакай, чакай! Де така? 
Имам да посрещам още чакани утра!
Имам приказки да изживявам, 
приказки да изсънувам и да измечтая! 
Хей, животе, спри почакай! 
Де поемаш там без мен,
скрил съм в ъгъл
на душата си изстрадала,  
още тръпката по теб,
тръпката в сърцето скрита 
чакаща там своя ред! 
Хей, животе, чакай, не заминавай! 
Тук душата моя, още трелите реди, 
трелите на минали и любови чакани, 
трелите  създали моите дни! 
Хей, животе, спри почакай!
В ръцете ми протегнати,
вземи и се гушни! 
Ще ти разкажа аз мечтата, 
още чакаща да се събуди в зори! 
Хей, животе, чакай!

Максим Велков

© Максим Велков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??