30.03.2020 г., 17:51 ч.

Прозрение 

  Поезия » Философска
720 1 0

 

Къде е щастието - в детските очи

пред коледния блясък на елхата.

Какво е красотата – слънчеви лъчи,

обвили утрото с воал от злато.

 

Какво е красотата – нежна светлина

и лунен сърп в морето отразен.

Какво е щастието – мека топлина

в уютен малък дом през зимен ден.

 

Какво е щастието – чаканата среща

с любим човек след тягостна раздяла.

Какво е красотата – две следи горещи

през зимната гора, покрита в бяло.

 

Какво е щастието – да даряваш

кураж, любов и нежност в дните сиви.

Какво е щастието – да съзнаваш,

че хората до тебе са щастливи.

 

© Веселин Данчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??