13.11.2013 г., 22:57 ч.

Псалом 199 

  Поезия » Философска
923 1 0

Господи, Ти ме послушай - 

душата ми стене.

Наоколо - пълно бездушие.

Аз - на колене.

Хората търсят богатство - 

земни блага.

И се обичат братски - 

като враг - врага.

С парите купуват всичко:

къщи, но не домове.

Купуват спални разкошни,

но сън и спокойствие - не.

Купуват човешка плът, 

но не и любов.

От алчност не могат да спрат - 

като ловци на лов.

Господи, Ти им дай мъдрост - 

да разберат...

Нека сами разгадаят 

верния път.

И тази мисъл обратно - 

върни им я даром!

 

Бог дава всичко безплатно.

Но не и вяра.

 

© Мариана Пеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??