18.12.2008 г., 12:59 ч.

Птица 

  Поезия
501 0 1

    Един живот не мож' да стигне

    да видя твойта красота,

    Българийо, Родино мила,

    в птица искам да се преродя.

 

    Каква ли птица аз да бъда -

    не мога да си избера,

    твойта хубост да обходя,

    на нея да се насладя.

 

    Като чайка лекокрила

    над морето да кръжа,

    вълните нека ме заливат,

    да усещам аз солта.

 

    Или волна чучулига -

    над полята да летя,

    сутрин изгрева да срещам,

    да се къпя във роса.

 

    Като славей сладкопоен

    чудни трели да редя,

    над гори, реки, балкани,

    да ме носи песента.

 

    Като орел над теб да литна,

    на хубост да се насладя,

    преди очите да затворя

    и се разбия в угарта. 

© Глория Стойчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??