25.12.2011 г., 19:14 ч.

Птица без крила 

  Поезия » Друга
1150 0 1

 

Живях с години все самотна - кукувица.

И питали са ме добре ли съм била.

Ами добре ли е затворената птица

във клетка, при това с пречупени крила?

 

Живеят всички в този божи свят по двама,

ала не се завеждат за ръка.

Единият "замине", повече го няма,

а другият си чезне в самота.

 

И уж работи, уж е денем между хора,

а нощем - стиска гърлото скръбта...

Светът е пълен с хора, с птици - кръгозора,

но сам човек е птица, без крила.

© Славка Любенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ще ти поникнат пак крилата
    ако захвърлиш ти халата
    палтото си ти навличай
    и към дискотеката веднага тичай.
Предложения
: ??:??