Птича песен
Птиците навън са полудели -
сърцата им от обич ще се пръснат;
такива нежни песни са запели,
че мъртвите от гроба ще възкръснат!
И в тая нощ те пеят за любов
и в песните им чудни се преплитат:
страдание и радост, страстен зов, копнеж,
мечти и болка скрита!
И пак нощта е като храм за мене.
В тоя храм божествен коленича
и шепна си с молитва тиха,
че все така до болка те обичам!!!
© Мила Всички права запазени