12.06.2013 г., 14:10 ч.

Птичи песни 

  Поезия » За деца
773 0 0

Птичи песни

 

Беше лято, птичките летяха,

пърхаха, подскачаха и птичи песни пяха.

Отиваха до някоя локвичка с вода,

а после там се плискаха с крилца.

 

Тяхната мелодия, този птичи глас,

слушаха щастливи хората сред нас.

Слънцето отново тъй силно изгряваше

и всички птички със светлината си озаряваше.

 

Скорците началото на песента запяваха,

на врабчетата и чучулигите след това те я предаваха.

И така всички птичета, които пяха,

ден след ден заедно с хората се веселяха.

© Красимир Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??