6.05.2016 г., 17:19 ч.

Пуст орел 

  Поезия » Гражданска
342 0 0

                                       Пуст орел

И надига се пясък горещи, нажежен от пушечен дим,

събаря се армия пешки, курбан божи, за бога, амин.

И смрад на месо и желязо, каша от кърви се стеле навред,

череп и мозък за царя - орел белоглав с поглед вперен напред.

 

И музика има за хищната птица, зрелище гнъсно за низката твар,

плач на дете и стон на девица, черното злато – безценен товар.

И граби проклетата сврака, що чуждо има пред поглед широк,

дърта, повехнала драка, що дириш ? - капитализъм жесток.

© Александър Митков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??