31.03.2009 г., 22:10 ч.

Първият ми стих 

  Поезия » Любовна
577 0 1

(посветен на него)

 

В несбъднат сън те превърнах,

отразена болка в огледало от самота.

Срещнах те, но не те прегърнах...

Здравей, любов, как си сега?

 

С лунен венец сърцето обкичих,

а погледът празен остава. Дали?

Бавно и нежно попивах те,

като сълза от невинни детски очи.

 

Като река във мене се вливаш,

гориш ме, париш дори.

Искам те, но накъде отиваш?

Не мога да открия твойте следи...

 

Остави ме бездиханна,

както всеки път преди.

В косата ти - буйна, омайна,

усещаш ли още мойте сълзи?

 

В несбъднат сън те превърнах,

отразена болка в огледало от самота.

Срещнах те, но не те прегърнах...

Чао, любов, сбогом засега...

© Мария Пенчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??