20.09.2018 г., 21:06 ч.

Първият звънец 

  Поезия » Гражданска
1347 0 4

                                                 Първият звънец

 

В училището квартално пълно е с деца,

училищният звънец призовава ги сега.

Малки и големи с букети красиви, цветя,

носят ги за учителите любими с топлота!

 

А малките, първолаци държат се за ръка,

за тях това е ново нещо, първа тръпка!

Свършиха вече игрите на воля,

чакат ги числата и азбуката.

 

Учителите с усмивка на уста,

прегръщат учениците сега.

Да им вдъхнат вяра една,

че словото, буквите и науките,

са най важни неща на света!

 

Първият звънец за всички бие сега,

новата учебна година започна!

Успех, здраве и труд, мили мои деца!

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??