Първият звънец
В училището квартално пълно е с деца,
училищният звънец призовава ги сега.
Малки и големи с букети красиви, цветя,
носят ги за учителите любими с топлота!
А малките, първолаци държат се за ръка,
за тях това е ново нещо, първа тръпка!
Свършиха вече игрите на воля,
чакат ги числата и азбуката.
Учителите с усмивка на уста,
прегръщат учениците сега.
Да им вдъхнат вяра една,
че словото, буквите и науките,
са най важни неща на света!
Първият звънец за всички бие сега,
новата учебна година започна!
Успех, здраве и труд, мили мои деца!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados