Лозунг в устата,
вестник в ръката,
шум във ушите,
сълзи във очите.
Слабост в краката,
болки в снагата,
остеопороза,
сърдечна невроза.
Мераци в главата,
без зъби в устата,
спазми в корема,
язва на дуодема.
Запек в червата,
болна простата,
атеросклероза,
начална некроза.
Медицинска диагноза :
Скоротечна дъртоза.
Това е съдбата,
след нас са децата!
Но въпреки всичко,
със малко парички,
сме с горда осанка
като петли... на сянка!
© Петър Петров Всички права запазени
Благодаря за "оценката", но не уточняваш как ти звучи "песента".
Като оптимистичен реквием, или като песимистична ода ?