31.03.2016 г., 17:28 ч.

Пътуване към рая 

  Поезия
543 0 1

От тук до рая няма граници
и ние можем да пътуваме свободно.
Не са ни нужни даже раници,
към рая се пътува най-удобно.


И ето спирка, идва автобус,
билетче нямаш - но спокойно...
ще тръгнеш още с този курс,
на този свят си плащал двойно.


Затуй сега, наместо лев,
ще заплатиш със някой спомен.
Ще ти дадат билет от сив седеф,
и може би, от билка - корен.


А музиката в този автобус?
Ще пее ангелският хор на рая!
Не чакай следващия курс,
хващай автобус или трамвая.


И аз ще бъда там, от мед,
ще сътворим изящни вази.
Сама пътувам честичко навред,
защото зная - Бог ме пази.


Защото няма граници към рая
и всичките пътуваме свободно.
Вземи си малко време за безкрая,
към рая се пътува най-удобно.

© Стела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??