20.04.2023 г., 11:03 ч.

Пътят към Океана 

  Поезия
145 1 2

ПЪТЯТ КЪМ ОКЕАНА

 

... понякога – след пътните сухари, които всяка вечер си ги ям,

сънувам непреминати Сахари, по-жълти и от хлебец със сусам,

самумите – развели буйни гриви! – над моята объхтана душа,

слънца, които са немилостиви към друмника, поел на път пеша,

додето шия рана подир рана – и чезна през миражите си – вдън,

 

все тъй ще е далечен Океанът! – лъжа, енигма и несбъднат сън,

додето пред измислени водачи се надам – Пътят да ме отведе,

надеждицата в мене тихо плаче, и Времето тече – вода в биде,

и за едно душата ми се моли! – пред портите със Райския обков

столетията в мъки и неволи дано се сбъднат някой ден – в Любов.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Такава поезия трудно се коментира, защото търси най-верните думи, които обикновено крием от себе си. Благодаря, че ги намираш вместо мен.
  • додето шия рана подир рана – и чезна през миражите си – вдън,

    все тъй ще е далечен Океанът! – лъжа, енигма и несбъднат сън,

    Неподражаем!
Предложения
: ??:??