3.09.2007 г., 15:50 ч.

Пъзел 

  Поезия
912 0 31
 

Дали беше любов? - Още устните пари -

кубче лед и сълза - в чаша, пълна догоре.

Предозирах в сърцето си три катинара:

изтрезняла вина няма как да повторим.


Пъзел сложен, с контури отворени рани, 

на везни във болящите длани подреждам:

слагам теб срещу моите трудни признания,

срещу себе си - твоите крехки надежди...


Друг ще бъде богат със среброто в косите ми.

... сложих зрънце от лятото в празните шепи:

да посееш там,  дето поникват мечтите ти,

да отгледаш (за друга) най-нежното цвете...

© Йорданка Гецова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??